Sadberk Hanım Müzesi’ne kurulan “TURMEPA Şantiyesi” yaz boyunca çocukları ağırlayacak

Gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 24 yıldır çalışan TURMEPA ile Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi, çocuklar için bir araya geliyor. Müzede kurulan TURMEPA Şantiyesi’ni ziyaret eden çocuklar, “Suya Mektup Yazıyorum” temasıyla atölye çalışmalarına katılarak hem eğlenecek hem de denizleri yakından tanıyacak.

TURMEPA Şantiyesi konseptiyle hazırlanan eğitim programıyla çocuklar, dünyanın su ve oksijen kaynağı denizleri atölye çalışmaları ve oyunlarla öğrenecek. Drama çalışmaları, dilek ağacı, hafıza kartı oyunlarıyla çocuklar eğlenmenin tadını çıkarırken öğrendikleriyle suya mektup yazacak. Eğitimi tamamlayan tüm katılımcılar TURMEPA tarafından hazırlanan katılım sertifikası almaya hak kazanacak.

Sadberk Hanım Müzesi Eğitim Koordinatörü Gökçe Oflu tarafından verilecek olan eğitimlerle 60 dakika sürecek ücretsiz etkinliğe her Cumartesi 09.00 - 17.00 saatleri arasında katılmak mümkün.

Detaylı bilgiegitim@sadberkhanimmuzesi.org.tr

TURMEPA Hakkında: DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek, gelecek kuşaklara temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla başlatılmış bir sivil toplum hareketidir. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 1994 yılında kurulmuştur. Yürüttüğü çalışmalarla kısa sürede, Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Hopa’dan İskenderun’a kadar (adalar dahil) 8.333 km’lik kıyı şeridinde şube ve gönüllü ordusuyla Türkiye’nin denizlerini yaşatma çabasını sürdürmektedir. TURMEPA, Bakanlar Kurulu’nca 19.06.2000 tarihinde alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etmiştir. 1995 yılında yayınladığı “Denizleri Koruma Deklerasyonu” ile Birleşmiş Milletler Çevre Programı, International Maritime Organization (IMO-Uluslararası Denizcilik Örgütü), The Club of Rome (ICS-Roma Klubü) ve International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN-Dünya Korunma Birliği) gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteklerini alan TURMEPA aynı zamanda, 2011 yılında uluslararası platformda Çevre Yönetim Sistemi belgesi olarak bilinen ISO 14001 belgesini almaya da hak kazanmıştır.